Heta friterade grönsaker
- 4 portioner
- Medel
- Max 45 min
Ingredienser
Lime- och örtsås
2 dl Crème Fraiche
1 lime, riven zest
2 msk hackad koriander
1 msk hackad dill
salt och peppar
Rökig paprikasås
med persilja
2 dl Gräddfil
2 tsk rökig paprikakrydda
3 msk sweet chilisås
2 msk hackad bladpersilja
salt och peppar
Italiensk örtsås
2 dl Crème Fraiche
2 msk hackad basilika
1 msk hackad mynta
4 portioner
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk soltorkad tomatkräm
salt och peppar
Frityrsmet
3 dl kikärtsmjöl
½ tsk bakpulver
½ finhackad gul lök
½ tsk spiskummin
1 tsk röd hackad chili
½ tsk garam masala
1 ½ dl vatten
½ blomkålshuvud
1 broccoli
1 aubergine
1 squash
frityrolja
Gör så här
Rör samman såserna och smaka av
med salt och peppar. Rör samman
ingredienserna till frityrsmeten.
Skär grönsaker i mindre bitar och
blanda ner i frityrsmeten. Värm
olja i en fritös eller en tjockbottnad
kastrull. Stäng av fläkten och ha
ett lock i beredskap om oljan blir
för varm och tar fyr. Fritera grönsakerna
gyllenbruna och låt dem
rinna av på ett fat med hushållspapper.
Servera de krispiga grönsakerna
med de goda dippsåserna.
forratt,huvudratt,smaratter,vegetariskt
