Het och gräddig tomatsoppa

  • 4 portioner
  • Lättlagat
  • Över 45 min

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
4 soltorkade tomater
1 ½ tärning grönsaksbuljong
1 röd chili
2 msk hackad basilika
5 dl mjölk
200 g pasta
salt och peppar
4 skivor surdegsbröd
8 skivor Allerum Präst

Gör så här

Hacka löken och fräs den. Pressa i vitlök. Rör i tomatpuré. Häll i tomater, mjölk och soltorkade tomater. Lägg i buljong. Hacka chili och rör i tillsammans med basilika. Låt puttra i ca 30 minuter. Mixa och häll i pastan. Låt koka tills pastan blivit mjuk. Smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på grill. Lägg ost på brödet och låt få färg under grillen. Servera brödet till soppan.

huvudratt,smaratter,soppor,vegetariskt