Het köttfärsgratäng
- 4 portioner
- Lättlagat
- Över 45 min
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g blandfärs
2 röda chilifrukter
3 msk kalvfond
400 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk kanel
2 msk kakao
400 g blandade kokta bönor
½ dl syltlök
2 dl Crème Fraiche
½ dl riven Allerum Herrgård
salt
peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Hacka lök och vitlök fint. Bryn löken, lägg sedan i köttfärsen och låt den få färg. Hacka chilin fint och blanda i. Häll i fond, krossade tomater, tomatpuré, kanel och kakao. Låt allt puttra i ca 20 minuter.
Blanda i bönor och syltlök. Smaka av med salt och peppar. Lägg köttfärsen i en ugnsfast form. Blanda crème fraiche med riven ost. Smaka av med salt och peppar. Bred ut crème fraichen. Ställ in formen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med bröd och en grönsallad.
huvudratt
