Het indisk fiskgryta

  • 4 portioner
  • Lättlagat
  • Max 45 min

Ingredienser

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprika
½ – 1 röd chili
1 fiskbuljongtärning
2 dl vatten
2 dl Vispgrädde
600 g torsk
1 broccoli
1 röd paprika
salt och peppar
2 msk kokos
koriander

Gör så här

Hacka löken och bryn i en gryta. Pressa i vitlöken. Häll i kryddorna och låt fräsa lite. Hacka chilin fint och lägg i tillsammans med buljongtärning, vatten och grädde. Låt puttra i ett par minuter. Skär broccolin, paprikan och torsken i bitar och lägg ner i grytan. Låt puttra ca 7 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rosta kokos i en varm stekpanna. Toppa grytan med rostad kokos och koriander. Servera gärna med ris och naanbröd.

huvudratt