Helgrön spaghetti
- 4 portioner
- Lättlagat
- Max 30 min
Ingredienser
400 g spaghetti
3 dl gröna ärter
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
250 g sparris
150 g sugar snaps
1 squash
2 dl Crème Fraiche
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
2 msk rostade pinjenötter
1 citron
Gör så här
Koka pastan i saltat vatten. Lägg de gröna ärterna i pastavattnet de sista minuterna. Skär pujolöken i bitar och fräs i en stekpanna. Finhacka vitlöken och lägg i. Dela sparrisen i bitar och låt den få lite färg. Halvera sugar snaps och lägg i. Hyvla squash med en osthyvel och låt fräsa med. Häll av vattnet från pastan och ärterna, blanda ner i grönsakerna. Rör samman crème fraiche med pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Klicka crème fraiche på pastan. Riv över citronzest och krydda med salt och peppar.
huvudratt,vegetariskt
