Havtornssorbet på yoghurt serverat med mandelskorpa

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

100 g havtornsspuré
100 g socker
100 g vatten
100 g matlagningsyoghurt
20 g glukos
1 st gelatinblad
150 g havtorn
100 g socker
1 st ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1/2 citron (skal)
70 g mandelspån
2–3 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Gör så här

Sorbet:
Lägg gelatinet i blöt. Koka upp socker, glukos, vatten och havtornspuré. Vänd därefter i gelatinet och låt svalna. Mixa i yoghurten och kör i glassmaskin.

Rårörda havtorn:
Blanda socker och havtorn.

Mandelskorpor:
Blanda äggulan med socker och vaniljsocker. Vispa vitan till ett hårt skum och blanda med äggulan. Vänd ner citronskal och mandelspån i blandningen och sikta över mjölet och bakpulvret. Arbeta ihop till en smidig deg och rulla ut den till en längd. Baka i ugn, 175°, i cirka 35 minuter. Ta ut plåten och skär längden i sneda bitar.

efterratt