Havregrynsgröt med banan och blåbär

Genom att laga din havregrynsgröt på mjölk istället för vatten, gör du den genast ännu mer näringsrik. Dessutom kan du variera den genom att tillsätta exempelvis kardemumma eller ingefära.

Gör så här:

Blanda havregryn, mjölk och salt i en kastrull. Koka i ett par minuter och blanda ner en mosad banan precis innan gröten är klar. Lägg upp på en tallrik och tillsätt blåbär, kanel, kardemumma eller ingefära. Häll ev. mjölk ovanpå gröten.

Tips!

Det är smart att börja dagen med protein eftersom det ger en bra mättnadskänsla och sätter igång ämnesomsättningen. Börjar du dagen med denna gröt får du i dig hela 13 gram protein.

1 personLättlagatMax 15 min

Ingredienser

1 dl havregryn
2 dl mjölk
1 krm salt
1/2 mosad banan
kanel, kardemumma och/eller ingefära (blanda i gröten när den är klar)
1/2 dl blåbär