Hasselnötsdröm med choklad
- 10 bitar
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
3 ägg
2 ½ dl strösocker
75 g smält Smör
1 ½ dl Crème Fraiche
½ tsk salt
2 tsk nystött kardemumma
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
3 ½ dl vetemjöl
100 g finhackade hasselnötter
100 g mörk choklad
1 msk Smör
3 dl Vispgrädde
1 msk strösocker
½ dl frysta lingon
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst. Rör i smör och crème fraiche. Rör i salt, kardemumma, bakpulver och vanilj. Blanda i vetemjöl och de hackade nötterna. Häll upp smeten i en smörad och bröad form. Ställ in den i ugnen i ca 35 minuter. Känn med en provnål så att kakan är färdig. Ta ut och låt kallna. Lägg upp på ett fat. Smält choklad med smör över vattenbad och häll på toppen av kakan. Vispa grädden med socker och blanda till sist i lingon.
adventsbrunch,efterratt,jul