Halstrad lax med murkelsås
- 4 portioner
- Medel
- Max 45 min
Ingredienser
4 skivor färsk lax, ca 600 g
Smör
1/2 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
Murkelsås:
1 burk murklor, ca 200 g
1 tsk Smör
2 tsk vetemjöl
3 dl Vispgrädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Till garnering:
citronskivor
Gör så här
Börja med såsen. Häll av svampspadet i en kastrull. Hacka murklorna grovt och lägg i kastrullen tillsammans med smör. Låt spadet koka in. Rör ner mjöl. Tillsätt grädde och låt koka 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
Halstra laxen eller smörstek i medelvarm stekpanna 2-3 minuter per sida. Salta och peppra. Severa med murkelsås och t ex potatis, sallad och citron.
huvudratt
