Halstrad lax med murkelsås

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

4 skivor färsk lax, ca 600 g
Smör
1/2 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar

Murkelsås:
1 burk murklor, ca 200 g
1 tsk Smör
2 tsk vetemjöl
3 dl Vispgrädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Till garnering:
citronskivor

Gör så här

Börja med såsen. Häll av svampspadet i en kastrull. Hacka murklorna grovt och lägg i kastrullen tillsammans med smör. Låt spadet koka in. Rör ner mjöl. Tillsätt grädde och låt koka 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
Halstra laxen eller smörstek i medelvarm stekpanna 2-3 minuter per sida. Salta och peppra. Severa med murkelsås och t ex potatis, sallad och citron.

huvudratt