Hagestadsparris med pocherat sprättägg, hollandaise och krasse

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

Hollandaise:
Skånemejerier smör 200 g
Äggulor 2 st
Dijonsenap ½ msk
Vit vinäger eller citronsaft ½ msk
Smörgåskrasse 1 ask
Salt och vitpeppar

Ägg, gärna från sprätthöns 4 st
Ättika

Sparris:
Grön sparris från Hagestad, skalad 4oo g
Havssalt

Gör så här

Smält smöret i en liten kastrull på svag värme. Sila. Vispa äggulor, vinäger och senap i vattenbad. Vispa försiktigt i det ”klarade” smöret. Smaka av med salt och peppar och ställ på en varm plats. Knäck äggen i lite ättika och låt stå i ca 20 minuter tills äggvitan har fått ett ”skal”. Koka upp saltat vatten och häll försiktigt i äggen. Sänk värmen och låt äggen pochera i ca 3 minuter. Ta upp äggen med en hålslev. Koka upp vatten med havssalt och lägg i sparrisen. Låt koka i ca 2 minuter. Servera sparrisen med hollandaise, ägg och lite klippt krasse.

forratt,huvudratt