Gulaschkoppar med chilifraiche
- 4 portioner
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
400 g benfri högrev eller grytbitar
2 gula lökar
1 röd paprika
1 liter vatten
2 tsk paprikapulver
1 dl tomatpuré
1 msk vetemjöl
2 msk vatten
salt och peppar
Till servering:
3 dl Gräddfil
finstrimlad spansk peppar
Gör så här
Skär köttet i 2×2 cm stora tärningar. Skiva lök och paprika. Smält smör i en rejäl kastrull och fräs först köttet, sedan lök och paprika. Häll på vatten, paprikapulver och tomatpuré och låt det hela koka på svag värme i 1-2 timmar.
Häll på mer vatten om det blir för tjockt. Red av soppan med mjöl utrört i kallt vatten. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick iskall gräddfil smaksatt med spansk peppar.
huvudratt,soppor
![](/images/image/1x1//wp-content/uploads/2020/04/6a.jpg?jwt=eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.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.UEoq0urlrQ7A2NAMdhwK1sY75H1qASPP6ySKBemfknE)