Gulaschkoppar med chilifraiche
- 4 portioner
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
400 g benfri högrev eller grytbitar
2 gula lökar
1 röd paprika
1 liter vatten
2 tsk paprikapulver
1 dl tomatpuré
1 msk vetemjöl
2 msk vatten
salt och peppar
Till servering:
3 dl Gräddfil
finstrimlad spansk peppar
Gör så här
Skär köttet i 2×2 cm stora tärningar. Skiva lök och paprika. Smält smör i en rejäl kastrull och fräs först köttet, sedan lök och paprika. Häll på vatten, paprikapulver och tomatpuré och låt det hela koka på svag värme i 1-2 timmar.
Häll på mer vatten om det blir för tjockt. Red av soppan med mjöl utrört i kallt vatten. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick iskall gräddfil smaksatt med spansk peppar.
huvudratt,soppor