Grönsakspuck med spenat och lax

  • 4-6 puckar
  • advancerad
  • Max 45 min

Ingredienser

500 g fryst hackad spenat
2 ägg
2 dl Vispgrädde
2 krm salt
1 krm peppar
1 krm muskotnöt
400 g skivad rökt lax
blandad grönsallad

Gör så här

Värm ugnen till 125°. Ställ en ugnsfast form med vatten på ett galler. Tina den frysta spenaten och krama ur vätskan. Vispa ihop ägg och grädde. Lägg spenaten i en mixer och grovmixa den. Blanda spenaten med äggblandningen. Smaksätt med salt, peppar och muskot. Fodra ugnsfasta portionsformar med plastfilm. Häll ner äggsmeten och ställ ner portionsformarna i vattenbadet. Täck gärna med metallfolie. Grädda i ca 25 minuter. Ta ut formarna och låt dem svalna lite. Ta ut dem ur plastfilmen och servera med skivad rökt lax, sallad och gärna en god sås.

huvudratt