Grön Pannoumibiff

  • 4 personer
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

2 msk smör

1 dl hackad lök

1 msk hackad vitlök

100g färska spenatblad, grovhackade

150g panko, asiatiskt ströbröd

150g (1 påse) Pannoumi ostfärs

2 st ägg

olja till stekning

Gör så här

Stek löken och vitlöken sakta i olja i cirka fem minuter. Låt det kallna. Lägg alla ingredienserna till biffarna i en mixer/matberedare och mixa i cirka 30 sekunder. Skrapa ner kanterna och mixa ytterligare 30 sekunder till en jämn formbar färs. Smaka av med salt och svartpeppar. Forma biffar med fuktade händer. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek biffarna några minuter på varje sida, var försiktig med värmen så att det inte bränns vid. Servera biffarna tillsammans med rotfrukter, sås och sallad.