Grön glädje med brysselkål och nötter
- 6 portioner
- Lättlagat
- Max 30 min
Ingredienser
500 g färsk brysselkål
4 hjärtsalladshuvuden 1 purjolök
3 skivor kavring
75 g valnötter
75 g hasselnötter
2 msk pumpafrön
Dressing:
2 dl Matlagningsgrädde
1 msk honungsdijonsenap
2 msk vit balsamico salt och peppar
Gör så här
Ansa brysselkålen och skär den tunt på en mandolin. Dela hjärtsalladen i kvartar och lägg allt på ett fat. Skär kavringen i små bitar och rosta dem i lite smör i en stekpanna tillsammans med pumpafrön. Blanda ihop dressingen och smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över salladen och strö över krutonger, pumpafrön och nötter.
adventsbrunch,jul,sallad
![](/images/image/1x1//wp-content/uploads/2020/04/gron-gladje-v2.jpg?jwt=eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.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.3QQQm4DPtxFeglGQMrD8-91qGXbqrKktPwfka0JtW-Q)