Grilled Pannoumi wrap
- 4 personer
- Lättlagat
- Max 45 min
Ingredienser
300g Pannoumiburgare, 4 st á 75g
1 msk olivolja
4 st wraptortilla, stora
4 msk bbq-sås
4 st salladsblad
1 liten rödlök, tunt skivad
Pickels:
1 liten slanggurka, tunt skivad
1 tsk salt
2 tsk strösocker
1,5 tsk mild vit vinäger
Några droppar sesamolja
1 msk sesamfrön, rostade
Salsa:
1 dl majskorn, avrunna
2 dl tomat, tärnad
1 knippe färsk koriander
2 tsk pressad lime
1/1-1 tsk sambal oelek
1 msk olivolja
Gör så här
Rör ihop alla ingredienser till salsan. Smaka av med salt, peppar, sambal och lime. Blanda alla ingredienserna till pickelsen, låt den vila minst 30 minuter i kylen. Smaka av med salt, socker och vinäger. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelhög värme och stek osten gyllenbrun, ca 1 minut på varje sida. Skär osten i bitar. Bred bbq-sås på bröden, lägg på grönsaker, salsa och ost, rulla ihop till fina wraps.
Tips!
Tips – salsan han smaksättas på många olika sätt. Tillsätt chili eller ingefära. Om du inte gillar koriander så byt ut den mot bredbladig persilja.
huvudratt
