Grillad tonfisk med avokadosallad och pepparrotsgrädde

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

350 g tonfisk
2 msk citronsaft
salt och svartpeppar

Avokadosallad:
2 avokador
2 syrliga äpplen
1 msk citronsaft
1 dm purjolök
2 dl salladsskott
2 msk rapsolja
salt och svartpeppar

Pepparrotsgrädde:
1 dl Vispgrädde
1 msk färsk riven pepparrot
salt och vitpeppar

Gör så här

Skala och skär avokadorna samt äpplena i strimlor. Tillsätt citronsaften och blanda. Strimla purjolöken och blanda ner tillsammans med salladsskott och rapsolja. Smaka av med salt och svartpeppar. Vispa grädden med pepparroten utan att den blir för hård. Smaka av med salt och vitpeppar. Skär tonfisken i portionsbitar, salta och peppra. Grilla i grillpanna. Droppa över citronsaften. Servera avokadosalladen till tonfisken. Toppa med pepparrotsgrädden.

huvudratt