Grillad sötpotatis
- 8 portioner
- 0
- 0
Ingredienser
2 sötpotatisar
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
½ röd chili
salt och peppar
3 dl Gräddfil
1 vitlöksklyfta
3 msk hackad bladpersilja
3 msk hackad gräslök
1 citron
½ dl hasselnötter
70 g mixad sallad
½ purjolök
2 äpplen
½ blomkålshuvud
Gör så här
Skala och skiva potatisen tunt. Blanda oljan med pressad vitlök och finhackad chili. Smaka av med salt och peppar. Grilla potatisskivorna och pensla dem med oljan ett par gånger. Rör samman gräddfil med pressad vitlök, örter och riven zest från citronen. Smaka av med salt och peppar. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Rulla runt dem i en handduk för att bli av med skalet. Hacka dem grovt. Lägg salladen på ett fat. Lägg på potatisen. Strimla purjolöken och strö över. Skär äpplena i mindre tärningar och blomkålen i små buketter och strö över potatisen. Avsluta med några klickar gräddfilssås. Riv gärna lite extra citronzest över.
forratt,huvudratt,smaratter,vegetariskt
