Grillad lax med bönsalsa och koriandersås

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

4 bitar laxfilé à 125 g
1 burk kikärter
1 burk kidneybönor
200 g frysta gröna ärter
1 finhackad rödlök
2 hackade tomater
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 krm svartpeppar
2 krm flingsalt

Sås:
2 dl Mini Fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
2-3 kvistar färsk koriander

Gör så här

Blanda ingredienserna till såsen och ställ den kallt fram till servering. Spola kikärter och kidneybönor med kallt vatten och låt rinna av. Koka upp de gröna ärterna i lite vatten och sila sedan bort vattnet. Blanda ärter, bönor, lök och tomater. Smaka av bönsalsan med olivolja, vinäger, salt och peppar. Låt gärna salsan mogna en stund före servering. Stek eller grilla laxen och servera den varm på en bädd av bönsalsa med en klick koriandersås.

huvudratt