Grillad entrecôte med rödbetor i folie
- 4 portioner
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
600-800 g entrecôte
Marinad:
1/2 citron
1 dl rapsolja
4 kvistar rosmarin
salt och svartpeppar
Rödbetor i folie:
800 g kokta rödbetor
300 g getost
3 dl Lätt Crème Fraiche
1/2 dl flytande honung
3 msk balsamvinäger
8 kvistar timjan
salt och svartpeppar
(aluminiumfolie)
Gör så här
Skär citronen i skivor. Blanda med de övriga ingredienserna till marinaden. Låt entrecôten marinera 1 timma.
Halvera rödbetorna. Lägg ut dem på aluminiumfolie. Mixa getosten med crème fraichen, smaka av med salt och svartpeppar. Skeda på getostblandningen, ringla över honungen och balsamvinägern. Strö ut timjankvistarna. Vik ihop aluminiumfoliet till ett tätt paket. Låt ligga på grillen 10-15 minuter.
Grilla entrecôten 3-4 minuter på varje sida. Servera med de varma rödbetorna och gärna en grönsallad.
huvudratt
