Grillad biff med indisk smak

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

4 skivor utskuren biff eller entrecôte
3 dl Lätt Crème Fraiche
1 msk spiskummin
1 msk garam masala
1 msk curry
1/2 färsk gurka
2 stänger blekselleri
salt och peppar

Till garnering:
rödlök

Gör så här

Blanda crème fraiche och kryddor. Ta 1 dl och marinera köttet i. Blanda resten av crème fraichen med skalad, tärnad gurka samt tärnad blekselleri. Smaka av såsen med salt och peppar. Ställ kallt fram till servering. Lägg köttet på grillen eller i en varm grillpanna. Grilla 3-4 minuter på varje sida. Salta och peppra. Servera med sås och t ex kokt potatis. Garnera gärna med extra blekselleri och strimlad rödlök.

Tips!

Lägg köttet i en marinad gjord på crème faiche, så blir köttet mörare och bränner inte fast lika lätt.

huvudratt