Grekiska lammfärsbullar

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

400 g lammfärs
1 ägg
1-2 pressade vitlöksklyftor
1/2 dl finhackad färsk timjan (eller 1 msk torkad)
2 krm salt
1 krm peppar
1 msk Smör
1 röd paprika
1 gul paprika
3 dl passerade tomater

Yoghurtsås:
2 dl Matyoghurt eller avrunnen Naturell Yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar

Gör så här

Blanda alla ingredienser till såsen och ställ den kallt. Sätt ugnen på 200°. Rör samman lammfärs, ägg, vitlök och timjan. Krydda färsen med salt och nymald svartpeppar. Forma biffar och stek dem ljust bruna i en stekpanna med smör. Ställ in hela stekpannan i nedre delen av ugnen, om skaftet tillåter, eller använd en ugnsfast form och låt bullarna steka klart 10 minuter. Strimla paprikan och blanda med de passerade tomaterna. Värm och smaka av med salt, peppar och kanske en gnutta socker för att locka fram den goda tomatsmaken. Servera lammfärsbullarna med tomatröra, ris och gärna en kvist timjan. Ringla yoghurtsås över bullarna i små fina ränder eller servera i en skål vid sidan om.

huvudratt