Gratinerade cannelloni

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

1 knippe grön sparris
1 vitlöksklyfta
500 g färsk spenat
1 krm salt
1 krm riven muskotnöt
2 citroner, skal och saft
250 g färska lasagneplattor
2 dl Matlagningsgrädde
3 msk riven Allerum Präst
1 kruka oregano

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skär bort ca en cm av sparrisens nedersta del och grovhacka resten. Finhacka vitlök. Fräs detta i smör tillsammans med spenat tills det blivit mjukt. Tillsätt salt, muskotnöt, rivet citronskal och citronsaft. Fördela 2 msk av smeten på varje lasagneplatta och rulla ihop. Smörj en ugnsfast form med lite olivolja. Lägg sedan rullarna tätt intill varandra. Strö över hälften av oreganon. Smaksätt grädde med salt och peppar. Häll grädden i formen och strö över ost. Låt stå ca 20 minuter eller tills ytan är gyllenbrun och cannellonin mjuk. Garnera med resterande oregano.

huvudratt,vegetariskt