Gösfärsbullar i nässelsås
- 4 portioner
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
400 g gösfilé eller annan vit fiskfilé
1 ägg
1 tsk salt
2 dl Vispgrädde
1 dl fiskbuljong
1 ask cocktailtomater
Nässelsås:
1/2 l nässlor eller annat kryddgrönt
2 1/2 dl Matlagningsgrädde
2 1/2 dl grönsaksbuljong
Till servering:
ris
broccoli
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. När man gör fiskfärs är det viktigt att alla ingredienser är ordentligt kalla. Mixa först fisk och salt i en matberedare. Fortsätt med ägg och grädde. Forma ägg av färsen och lägg i en smord ugnsfast form. Häll på en bottenskyla fiskbuljong. Täck med folie och sätt in i ugnen 20-25 minuter. Låt tomaterna steka med de sista minuterna. Doppa nässlorna i kokande vatten och krama ur dem. Mixa med grädde och buljong. Koka upp och smaka av. Servera färsbullarna med nässelsås, ris och broccoli.
huvudratt