Gös med majs, kantareller och krondill

  • 4 portioner
  • advancerad
  • Över 45 min

Ingredienser

Gös:
Gösfilé 600 g
Skånemejerier Smör 1 msk
Salt och peppar

Majs:
Majskolvar 2 st
King solo vitlök, hyvlad 1/2 st
Grädde 1/2 dl
Matlagningsyoghurt 1/2 dl
Schalottenlök, hackad 1 st
Salt och peppar

Kantareller:
Kantareller 12 st
Schalottenlök, hackad 1 st
Citronzest 1 nypa
Krondillsfrön, helst färska 10 g
Salt och peppar

Dillsmör:
Koncentrerat smör 75 g
Dill, finhackad 1 dl
Citron, pressad 2 tsk
Salt 2 krm
Vitpeppar 1 krm

Kryddrulle:
Wontong- (vårrulle-) deg 1 blad
Dill, plockad 10 g
Röd mangold 10 g
Krondill 10 g

Gör så här

Gös:
Stek gösen och smaka av med salt och peppar. Baka färdig i ugn på 150 grader med en kärntemperatur på 42 grader.

Majs:
Baka majskolvarna i ugn på 120 grader ca 15 min. Skör av kornen från stammen och dela upp majsen på hälften. Stek den ena hälften svagt gyllenbrun och tillsätt de övriga ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Mixa slät i en mixer. Innan servering, bryn den andra majshälften. Smaka av med salt och peppar. Värm purén och anrätta på tallrikar.

Kantareller:
Putsa kantarellerna och stek i smör. Smaka av med schalottenlök, citronzest, krondill, salt och peppar.

Dillsmör:
Värm smöret till 60 grader. Mixa allt i en blender och lägg på en plastad plåt. Låt kallna och stelna i kylen. Skär i önskad form till servering.

Kryddrulle:
Skär wontongdegen i långa strimlor. Pensla med klarat smör och fäst i en ring på ett metallrör. Baka 5 min i ugn på 150 grader. Fyll rullen med örter och lägg upp på tallriken.

huvudratt