Glaserat bacon

  • 10 bufféportioner
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

250 g bacon i bit
4 körsbärstomater
1 dl Lätt Crème Fraiche Vitlök
1/2 skivad vitlöksklyfta
finrivet skal av 1/2 citron
2 kvistar plockad basilika
1/2 dl balsamvinäger
100 g babyspenat
1/2 finhackad schalottenlök
salt och peppar

Gör så här

Dela tomaterna. Blanda en marinad av crème fraiche, vitlök, citronskal och basilika. Lägg tomatbitarna i marinaden. Skär baconet i tärningar, 2 cm, och stek dem gyllenbruna i en stekpanna. Häll på balsamvinägern och låt sjuda till ”limmig” konsistens. Vänd runt spenat och lök med tomater och marinad. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp spenat, lök och tomater. Placera baconet ovanpå. Garnera med finhackad schalottenlök och basilika.

forratt