Fisksoppa med kokos och koriander

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

600 g fisk, t ex marulk, torsk eller lax
100 g skaldjur
3 morötter
2 palsternackor
4 salladslökar
1 finhackad vitlöksklyfta
2 tsk finhackad röd chili
5 dl Matlagningsgrädde
2 msk fiskfond
4 dl kokosmjölk
1 msk limejuice
grovt hackad koriander
salt och svartpeppar

Gör så här

Skär fisken i tärningar. Skala och skär morötter, palsternacka och salladslökar i grova bitar. Finhacka vitlöken och chilin. Lägg morötter, palsternacka och salladslök i en gryta och fräs på låg värme i smör utan att grönsakerna får färg. Tillsätt grädde och fiskfond och låt koka upp. Tillsätt vitlök och chili, låt sjuda 10 minuter. Tillsätt fisk, skaldjur och kokosmjölk, sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av med limejuice, koriander, salt och svartpeppar.

soppor