Fiskburgare med hemgjord remoulad
- 4 portioner
- advancerad
- Över 45 min
Ingredienser
HAMBURGERBRÖD:
½ pkt jäst
2 msk Smör- & Rapsolja
2 ½ dl ljummen mjölk
½ tsk salt
½ msk socker
ca 5 dl vetemjöl
1 ägg
sesamfrön
FISKBURGARE:
500 g torskfilé
200 g skalade räkor
1 dl Matlagningsgrädde
1 ägg
2 msk hackad dill
3 msk ströbröd
salt och peppar
REMOULADSÅS:
2 dl crème fraiche
1 tsk curry
2 msk majonnäs
2 msk smörgåsgurka
1 tsk kapris
sallad
gurka
rödlök
Gör så här
Börja med att baka hamburgerbrödet. Smula jästen i en degbunke. Häll på mjölk och rör ut jästen. Häll i fett,
salt och socker. Blanda i lite mjöl i taget till en smidig deg. Låt jäsa i ca 30 minuter. Ta upp degen och knåda lätt.
Dela i bitar och rulla till bullar. Lägg på en plåt och låt jäsa i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200°. Pensla bullarna
med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Gör nu fiskburgarna.
Hacka torsken och räkorna och lägg i en skål. Tillsätt grädde, ägg, dill och ströbröd. Krydda med salt och peppar.
Forma biffar och stek i en stekpanna. Fräs curry i ett stekjärn. Häll i en skål tillsammans med crème fraiche och
majonnäs. Hacka smörgåsgurka och kapris fint. Rör samman och smaka av med salt och peppar. Halvera brödet
och lägg på sallad, skivad gurka och rödlök. Lägg på en fiskburgare och sås. Avsluta med att lägg på sås.
huvudratt
