Färsspett med ostgömma, couscous och rödlöksyoghurt

  • 4 portioner
  • advancerad
  • Över 45 min

Ingredienser

80 g ost, Allerum Grevé
400 g lamm- eller nötfärs
1 ägg
1/2 msk fransk senap
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk torkad timjan
1 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
rapsolja till pensling

Rödlöksyoghurt:
2 dl Matyoghurt
1 liten rödlök
salt och vitpeppar

Couscous:
4 dl couscous
1 aubergine
250 g grön sparris
rapsolja
salt och vitpeppar

Gör så här

Skär Allerum Grevé i 4 stavar, ca 8 cm långa. Trä osten på spett. (Träspett ska blötläggas en stund innan så de inte bränns upp på grillen.) Blanda färsen med ägg, senap, vitlök och kryddor. Dela färsen i 4 delar och fördela runt osten så den är ordentligt täckt. Pensla spetten med olja och grilla runt om 10-15 minuter.
Skala och hacka löken och blanda med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
Tillaga couscous enligt instruktionen på förpackningen. Skiva auberginen. Pensla aubergine och sparris med lite olja och grilla 2-3 minuter per sida. Dela sparrisen i bitar och gör små trevliga paket av couscousgryn, sparris och aubergine. Smaka av med salt och peppar.

Placera några paket på varje tallrik och ställ ett spätt mot dem. Lägg på en klick rödlöksyoghurt och garnera gärna med färska örter.

huvudratt