Fänkål- och ostpaj

  • 6 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

PAJBOTTEN

3 dl vetemjöl
150 g Smör
2 msk kallt vatten

FYLLNING

2 tunt skivade fänkålsstånd
1 strimlad purjolök
½ dl vatten
3 dl Matlagningsgrädde
3 ägg
200 g fetaost
salt och peppar

TOPPING

2 tunt hyvlade morötter
2 msk hackad dill
2 msk olivolja
2 tsk citronzest

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Mixa ihop pajdegen och
tryck ut en form. Ställ kallt i ca 20 minuter. Picka
pajbotten och förgrädda den i ca 10 minuter.
Fräs fänkålen och purjolöken i en stekpanna.
Häll i vatten och låt koka bort så att fänkålen
mjuknar. Rör samman grädde och ägg. Krydda
med salt och peppar. Lägg fänkålen i pajskalet.
Smula över fetaost och häll i äggstanningen.
Grädda pajen i ca 30 minuter i ugnen. Hyvla
morötterna tunt med en potatisskalare. Blanda
med dill, olja och citronzest. Toppa pajen med
morötter och servera!

huvudratt,vegetariskt