Falafel i naanbröd med mynta och kumminyoghurt

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

Falafel:
500 g kokta kikärter (2 burkar)
3 vitlöksklyftor
3 msk persilja
2 tsk spiskummin
1 tsk chilipeppar
1 ägg
2 msk Smör
salt och svartpeppar

Mynta- och kumminyoghurt:
2 dl Turkisk Yoghurt
2 msk finhackad mynta
1 tsk stött kummin
2 msk flytande honung
salt och vitpeppar

4 naanbröd
1 skivad rödlök
2 skivade tomater
4 feferoni
blandad sallad

Gör så här

Mixa alla ingredienser till falafeln utom ägg. Blanda sedan i ägget och smaka av med salt och svartpeppar. Forma till små biffar och stek i panna med smör.

Mynta- och kumminyoghurt: Blanda ihop ingredienserna till yoghurten och smaka av med salt och vitpeppar. Dela naanbröden, bred ut lite av mynta- och kumminyoghurten.

Fortsätt med den blandade salladen, lägg på falafel samt de övriga tillbehören. Avsluta med en klick mynta- och kumminyoghurt på toppen.

huvudratt,vegetariskt