Dragonkyckling med rostad potatis

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

500 g fast potatis
1 hackad gul lök
2 krossade vitlöksklyftor
4 tärnade kycklingfiléer
3 msk vetemjöl
1 dl torrt vitt vin
3 dl matlagningsgrädde
4 grovskurna morötter
2 lagerblad
1 kruka färsk dragon
salt och svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Klyfta potatisen, men behåll skalet på. Lägg den i en form och tillsätt rikligt med olja. Rosta potatisen i ca 30 minuter. Salta och peppra när du tar ut potatisen ur ugnen.

Stek lök och vitlök i smör under omrörning tills de är mjuka. Tillsätt kycklingen och bryn i 5 minuter. Salta, peppra, pudra ner mjölet och rör i 1 minut så att det blandas väl. Tillsätt vin, grädde, morötter, lagerblad och dragon. Låt koka upp långsamt, sätt på lock och låt sjuda i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med den rostade potatisen och förslagsvis en sallad med vitvinsvinäger.

huvudratt