Dillvåffla med löjrom och syrlig lök samt crème fraiche

  • 8 st
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

Dillvåfflor:
100 g smör
3 ½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 dl mjölk
2 ½ dl vatten
2 msk dill, hackad
salt

Syrlig lök:
1 rödlök
2 msk vit balsamicovinäger
1 msk socker

Garnering:
2 dl crème fraiche (fetthalt 34 %)
löjrom

100% nyår

Gör så här

Smält smöret. Blanda mjöl och bakpulver. Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Späd med resten av mjölken, vattnet och smöret. Hacka dillen och rör ner i smeten. Avsluta med den hackade dillen. Smaka av med lite salt. Låt smeten vila i 30 minuter innan du gräddar våfflorna.
Hacka löken och vänd i vinäger och socker, smaka av med salt och vitpeppar.
Vispa upp crème fraiche precis innan servering. Om crème fraichen först blir lös fortsätt att vispa så tjocknar den igen. Garnera våfflorna med rödlök, crème fraiche och löjrom.

Tips!

Tlltugg vid 12-slaget

forratt,smaratter