Dillsauterad potatis, syrad rödlök, sallad och romsås
- 4 portioner
- Medel
- Max 45 min
Ingredienser
600 g färsk potatis (30-35 mm stora)
3 msk Smör
1 dl finhackad dill
2 fint skurna rödlökar
1 dl rödvinsvinäger
4 dl plockad ruccola-, maché- och ekbladsallad
2 msk olivolja
salt och vitpeppar
Sås:
2 dl Crème Fraiche
1 dl Matyoghurt
2 msk honung
2 dl stenbitsrom eller annan rom
Gör så här
Lägg den skurna rödlöken i vinäger, helst över natten. (Den ska bli rosa.) Koka potatisen och låt den svalna något. Dela potatisen och värm i en kastrull på spisen med smöret. Vänd ner dillen och smaka av med salt och peppar. Blanda crème fraiche och yoghurt med honung, salt och peppar. Vänd ner rommen.Blanda salladen i en bunke med olja, salt och peppar. Ta upp rödlöken och låt rinna av. Lägg ut rödlök och sallad på tallriken samt potatisen ovanpå. Ringla rikligt med sås över.
vegetariskt
