Curryris med rökt lax och ägg

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

1 gul lök
4 dl ris
1 tsk curry
8 dl vatten/buljong
4 ägg
200 g rökt lax

Sås:
2 dl Crème Fraiche
1 tsk curry
1 tsk spiskummin
1 liten burk ananasringar
salt och peppar

Till garnering:
gräslök

Gör så här

Finhacka löken. Fräs den i lite smör tillsammans med ris och curry. Häll på vätskan, sänk värmen och täck med lock. Låt riset småkoka på låg värme i 20 minuter. Koka äggen. Dela under tiden ananasen i mindre bitar. Rör ihop såsen och ställ den kallt. Dela äggen, skiva laxen och fördela detta över riset. Garnera med finklippt gräslök. Avsluta med lite nymald svartpeppar. Servera riset varmt med den kalla såsen.

huvudratt