Currydoftande linsbiffar med yoghurtraita
- 4 portioner
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
4 stora potatisar
4 dl röda linser
1 liter grönsaksbuljong
1-2 msk vetemjöl
2 tsk curry
1 tsk spiskummin
1 tsk finskuren färsk chili eller
1 krm chilipulver
1 dl finhackad färsk koriander eller
1 tsk torkad
salt och peppar
Smör
Yoghurtraita:
2 dl Matyoghurt eller Naturell Yoghurt
1-2 dm gurka
1 liten rödlök
1 tomat
1 pressad vitlöksklyft
Till servering:
jasminris, morot
och koriander
Gör så här
Skala potatisen och dela den i fyra bitar. Skölj linserna och lägg dem i en kastrull tillsammans med potatis och buljong. Koka på svag värme tills potatis och linser är mosiga. Häll av kokspadet och spara det. Mosa potatis och linser grovt med gaffel eller stavmixer. Späd med kokspadet lite i taget tills moset blir slätt. Rör ned 1-2 msk mjöl för binda moset och få smeten riktigt tjock. Rör ned alla kryddor. Smaka av med salt och peppar. Forma små biffar och stek dem i smör på svag värme. Finhacka grönsaker och lök och rör samman med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp biffarna på morotsstrimlor och garnera med korianderkvistar. Servera med yoghurtraita och jasminris.
huvudratt
