Cupcaketårta till många

  • ca 20 tårtbitar
  • Lättlagat
  • Över 45 min

Ingredienser

Tårtbottnar, till 2 formar
6 ägg
5 dl vetemjöl
250 g Smör
4 dl socker
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1 dl Mjölk

Frosting
425 g Smör
1,5 dl Crème Fraiche
500 g färskost
6 1/4 dl florsocker

1 ½ dl lemon curd

Gör så här

Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser och
häll i äggblandningen. Blanda noga. Rör i smält smör. Avsluta
med att blanda i mjölken. Smöra två formar med avtagbara
kanter, 24 cm. Fördela smeten i två formar. Grädda mitt i ugnen
i cirka 25 minuter. Låt svalna i formen innan du delar varje kaka
i två bottnar. Det ska bli fyra tårtbottnar.
Mixa rumstempererat smör, crème fraiche, florsocker
och färskost. Fördela frostingen på tre bottnar.
Bred ett lager med lemoncurd på översta
tårtbotten och avsluta med frosting.
Låt alla lager vara synlig. Jämna bara till tårtan
runt om med hjälp av en spatel.

Tips!

Ett snabbt och enkelt sätt
att dekorera en tårta är
med hjälp av blommor. Välj
din favorit och pryd tårtan,
både på och bredvid. Tänk
på att inte alla blommor är
ätbara.

efterratt