Crème Catalan smaksatt med apelsin och stjärnanis

  • 4 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

3 dl Matlagningsgrädde
skal av 1/2 apelsin
2 stjärnanis
1 msk majsstärkelse
1 dl strösocker
5 äggulor
råsocker

Till servering:
bär

Gör så här

Koka upp 2 1/2 dl av grädden, apelsinskal och stjärnanis. Låt stå och dra i cirka 10 minuter. Rör ihop resten av grädden och majsstärkelse. Vispa socker med äggulor vitt och pösigt. Blanda alltsammans och sila. Sjud på mycket svag värme tills krämen börjar tjockna. Fördela i ugnsfasta portionsformar och ställ dem i vattenbad. Grädda i ugn, 125°, i 45–60 minuter. Låt svalna och ställ sedan i kylen. Strö över råsocker och karamellisera sockret med en gasolbrännare. Servera med bär.

efterratt