Couscoussallad med örtdressing

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

4 dl grönsaksbuljong
4 dl couscous
1 burk röda bönor
200 g fryst grön sparris
1 dl grovhackade, osaltade cashew- eller hasselnötter
1 dl strimlade torkade aprikoser (mjuka)
salt (gärna örtsalt)
nymald svartpeppar

Örtdressing:
kryddgrönt, t ex basilika, bladspenat, ruccola
2 dl Lätt Crème Fraiche
salt och peppar

Gör så här

Mixa de färska örterna med crème fraiche till en slät, grönprickig dressing. Krydda med salt och peppar. Ställ kallt fram till servering.
Koka upp buljongen och slå den het över couscousgrynen. Låt dem svälla och bli mjuka, cirka 10 minuter. Värm dem sedan med en klick smör och krydda med salt och peppar.
Öppna bönburken och spola av bönorna. Koka sparrisen och skär den i mindre bitar. Tillsätt nötterna och aprikoserna. Vänd ned alltsammans i couscousen och servera salladen kall eller ljummen med kall örtdressing.
Toppa med ett par extra varv på svartpepparkvarnen.

Tips!

Denna vegetariska sallad är även god att servera tillsammans med kall kyckling eller räkor.

huvudratt,sallad,vegetariskt