Citronsyrad sill med gräslökscrème och ostflarn

  • 10 bufféportioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

8 sillfiléer utan skinn
finrivet skal av 1 citron
1/2 dl pressad citronsaft
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1/2 tsk strösocker
1 finskuren dillstjälk

Gräslökscrème:
1/2 dl Crème Fraiche
3 msk finskuren gräslök
1 msk finhackad schalottenlök
salt och peppar

Ostflarn:
1 dl finriven ost, Herrgård
1/2 msk strösocker

Gör så här

Blanda citronskal, saft, olja, salt, socker och dill till en marinad. Häll marinaden över sillen. Låt sillen marineras i minst 4 timmar (den ska bli helt vit). Vänd ner gräslök och lök i crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.Blanda ost och socker till ostflarnen. Strö ut blandningen tunt i en teflonpanna. Värm försiktigt på spisen. Ta bort från plattan när osten börjar ta färg. Låt stå tills det blir lite segt. Ta upp ostflarnen och låt svalna. Servera enligt bilden.

pask,smaratter