Citronmarinerad grillad lax med kaviar- och rödlökssås

  • 10 portioner
  • Lättlagat
  • Över 45 min

Ingredienser

1,3 kg färsk lax med skinnsidan kvar
1 dl olivolja
1 citron
1 msk honung
1 kruka finskuren dill
Flingsalt
Nymalen svartpeppar

Kaviar- och rödlökssås:
1,5 dl crème fraiche
1,5 dl majonnäs
0,5 finhackad rödlök
1 msk röd kaviar
1 dl finskuren dill
Salt
Nymalen svartpeppar
Citron

Gör så här

1. Blanda olivolja, citron, honung, dill, flingsalt och svartpeppar till en marinad. Häll den över laxskivan och låt den stå och dra i ca en timme. Sätt ugnen på 100 grader. Baka laxen  i ugn i ca 40 minuter. Det går också bra att grilla laxen.

2. Blanda crème fraiche med lök, majonnäs, röd kaviar och dill. Smaka av med salt, peppar och citron.

huvudratt