Chokladpaj

  • 10 bitar
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

2 msk strösocker
2 ½ dl vetemjöl
100 g Smör
1 ägg
450 g mörk choklad
1 ½ dl Vispgrädde
25 g Smör
1 nypa salt
2 ägg
kakao
blåbär
björnbär
5 dl Vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Lägg socker, mjöl, smör och ägg i en matberedare. Mixa snabbt ihop och tryck ut i en form med avtagbara kanter. Låt vila i ca 20 minuter i kylen. Täck pajskalet noga med folie. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Hacka chokladen och smält tillsammans med grädde, smör och salt. Rör till sist  i ägg. Häll i pajskalet och grädde i 200° i 10 minuter. Ta ut pajen och låt kallna. Pudra över kakao. Lägg på blåbär och björnbär. Vispa grädden och servera till.

efterratt