Chokladbiskvier

  • 25 st
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

Bottnar:
250 g mandelmassa
50 g valnötter
1 äggvita

Chokladkräm:
170 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
75 g smör

Garnering:
50 g vit choklad
200 g mörk choklad

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan på ett rivjärn och lägg i en skål. Hacka valnötterna fint och lägg ner i skålen. Häll i äggvitan och rör ihop. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Ta knappt en matsked med smet och rulla till en boll. Lägg på plåten och platta ut. Grädda bottnarna i ca 10 minuter mitt i ugnen. Ta ut och låt svala.

Hacka chokladen och lägg i en kastrull. Häll i grädde och smör. Smält försiktigt och rör ihop så att allt blandas. Låt svalna och stelna. Använd en smörkniv och bred chokladkrämen på bottnarna. Ställ in kylen för att stela.

Smält den vita chokladen över vattenbad. Lägg bakplåtspapper på en bricka. Häll den vita chokladen i strut gjord av bakplåtspapper eller i en spritspåse. Klipp ett litet hål. Gör små hjärtan och låt dem stelna. Smält den mörka chokladen över vattenbad. Ta ut biskvierna från kylen och doppa dem i mörk choklad. Dekorera med vita chokladhjärtan.

Se även:

Maränghjärtan
Tryffel på nötbotten

efterratt