Chilimarinerade laxspett med koriander, lime och chiliyoghurt
- 4 portioner
- Medel
- Över 45 min
Ingredienser
½ röd chilifrukt
2 msk japansk soja
2 msk rapsolja
4 laxfiléer
2 dl Lätt Crème Fraiche Vitlök
1 kruka koriander
2 limefrukter, skal och saft
salt
peppar
4 grillpinnar
Gör så här
Finhacka chilifrukten och blanda med soja och olja. Skär laxen i kuber och trä på grillpinnar. Låt laxen ligga i marinaden i minst 15 minuter. Sätt ugnen på 150° och ställ in laxen i ca 12 minuter. Gör såsen under tiden. Finhacka koriander och blanda med Lätt Crème Fraiche Vitlök. Smaksätt med rivet skal och saft av limefrukterna. Rör om och ställ kallt. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med en fräsch sallad.
huvudratt
