Chiligryta

  • 4 personer
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

300g Pannoumi i kuber

1 gul lök, strimlad

2 morötter, tärnad

4 klyftor vitlök, skivade

1,5-1 chili, urkärnad och hackad

3 msk olja

1 burk/400g krossade tomater

1 msk koncentrerad flytande grönsaksfond

1 burk/300g kokta linser, avrunna

 

Till servering:

Ris, sallad, koriander och lime

Gör så här

Hetta upp hälften av oljan i en gryta och bryn grönsakerna och chilin. Låt det bryna några minuter och tillsätt sedan tomater och fond. Låt det koka sakta 15 minuter under lock. Stek Pannoumin hastigt på hög värme i resterande olja. Rör i Pannoumi och linserna och smaka av med salt, peppar, fond och chili. Servera tillsammans med ris, koriander och limeklyftor.

huvudratt,vegetariskt