Cheesecake med gräddfil

  • 6-8 portioner
  • Medel
  • Över 45 min

Ingredienser

100 g pepparkakor
100 g digestivekex
100 g rumsvarmt Smör
400 g philadelphiaost
2 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk rivet citronskal
5 dl Gräddfil
1/2 dl socker
1/2 dl rostad flagad mandel

Gör så här

Sätt ugnen på 150°. Krossa pepparkakor och digestivekex. Blanda detta med smöret. Tryck ut massan i en form, cirka 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt svalna och höj ugnstemperaturen till 225°. Blanda samman ost, ägg, socker och vaniljsocker samt rivet citronskal. Bred ut det över kakan och grädda i 20 minuter.
Ta ut kakan och stäng av ugnen. Rör samman gräddfil och socker och bred detta över kakan när den svalnat något. Ställ in den i ugnen i 5 minuter och låt gräddfilen stelna. Strö över mandeln.

efterratt