Champagnesorbet med jordgubbar och tryffel

  • 4 portioner
  • advancerad
  • Över 45 min

Ingredienser

Champagnesorbet:
1 dl socker
2 dl vatten
1/2 citron, både skal och saft
3 dl champagne
3 äggvitor

Chokladtryffel:
80 g mörk choklad
80 g grädde
25 g strösocker
25 g honung
30 g nötter (t ex hasselnötter)

jordgubbar

100% nyår

Gör så här

Koka upp socker och vatten och pressad citronsaft. Låt svalna och blanda sedan i champagne och rivet citronskal. Vispa äggvitorna och vänd ner dem i blandningen. Kör i glassmaskin eller ställ in bunken i frysen och vispa lite då och då.
Hacka chokladen. Koka upp grädde, socker och honung. Slå grädden över chokladen och rör till en jämn smet. Vänd ner nötterna. Slå upp i form och låt stelna, skär i bitar och rulla in i papper
Vid servering delas jordgubbarna i kvartar och läggs i glas. Toppa med sorbet och servera chokladtryffel till.

Tips!

Tilltugg vid 12-slaget

efterratt,jul,smaratter