Champagnesorbet med jordgubbar och tryffel
- 4 portioner
- advancerad
- Över 45 min
Ingredienser
Champagnesorbet:
1 dl socker
2 dl vatten
1/2 citron, både skal och saft
3 dl champagne
3 äggvitor
Chokladtryffel:
80 g mörk choklad
80 g grädde
25 g strösocker
25 g honung
30 g nötter (t ex hasselnötter)
jordgubbar
100% nyår
Gör så här
Koka upp socker och vatten och pressad citronsaft. Låt svalna och blanda sedan i champagne och rivet citronskal. Vispa äggvitorna och vänd ner dem i blandningen. Kör i glassmaskin eller ställ in bunken i frysen och vispa lite då och då.
Hacka chokladen. Koka upp grädde, socker och honung. Slå grädden över chokladen och rör till en jämn smet. Vänd ner nötterna. Slå upp i form och låt stelna, skär i bitar och rulla in i papper
Vid servering delas jordgubbarna i kvartar och läggs i glas. Toppa med sorbet och servera chokladtryffel till.
Tips!
Tilltugg vid 12-slaget
efterratt,jul,smaratter