Bulgur med kycklingcurry

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 45 min

Ingredienser

8 dl höns- eller grönsaksbuljong
4 dl bulgur
1 msk Smör
400 g kycklingfilé
400 g blomkål
1 tsk curry
1 tsk spiskummin
2 1/2 dl Mellangrädde
salt och peppar

Till servering:
sallad eller färsk bladspenat

Gör så här

Koka upp buljongen och lägg i bulgurgrynen. Dra kastrullen av värmen och täck med lock. Låt stå i 15 minuter eller tills grynen är mjuka. Smält smöret i en stekpanna. Bryn kycklingfilé skuren i bitar och blomkål delade i mindre buketter långsamt på svag värme. Rör ned kryddorna, låt det hela ta smak och tillsätt sedan grädden. Låt allt puttra ihop i ytterligare 5-6 minuter eller tills kyckling och blomkål är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Servera med sallad och bulgur.

huvudratt