Buffébaguette

  • 8-10 portioner
  • Lättlagat
  • Över 45 min

Ingredienser

PICKLAD RÖDKÅL
OCH MOROT
1 dl ättika
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 stjärnanis
2 kanelstänger
½ chili
3 morötter
½ litet rödkålshuvud

SÅS
2 dl Crème Fraiche
3 msk stark senap
1 msk honung
salt och peppar

1 baguette
Smör
salladsblad
12 skivor skinka
cornichons

Gör så här

Börja med de picklade grönsakerna. Koka upp vatten och ta kastrullen från värmen. Lägg i stjärnanis och kanel. Hacka chili grovt och lägg i. Låt lagen kallna. Skala och hyvla morötterna fint. Finstrimla kålen. Lägg kål och morötter i varsin skål och häll på lagen. Låt dra i minst en timme. Rör ihop crème fraiche med senap och honung. Smaka av med salt och peppar. Bred smör på baguetten. Lägg i salladsblad, skinka och cornichons. Toppa med picklade grönsaker och generöst med sås.

jul,smaratter