Brösarps bästa äggakaka med twist

Gör så här:

Börja med att göra chutney. Lägg krusbär, pressad vitlök, lagerblad, vatten, vinäger och honung i en kastrull. Låt puttra i ca 10 minuter eller tills den tjocknar. Smaka av med peppar. Sätt ugnen på 200°. Smörj en gjutjärnsstekpanna med smör. Vispa samman mjöl med mjölk, ägg och salt. Häll smeten i formen och ställ in i ugnen i ca 30 minuter. Skiva spetskålen fint och blanda med majonnäs, crème fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar. Toppa äggakakan med kål, chutney och spickeskinka.

4 portionerMedelMax 45 min

Ingredienser

150 g krusbär
1 vitlöksklyfta
1 lagerblad
1 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
¼ dl honung
1 ½ dl vetemjöl
6 dl Mjölk
7 ägg
1 tsk salt

½ spetskålshuvud
2 msk majonnäs
1 dl Crème Fraiche
2 tsk dijonsenap
salt och peppar
12 skivor spickeskinka