Bönburgare

  • 4 portioner
  • Medel
  • Max 30 min

Ingredienser

ÖRTSÅS

2 dl Crème Fraiche
1 msk hackad färsk oregano
1 msk hackad färsk basilika
1 citron, riven zest
salt och peppar

DIPPSÅS

2 dl Gräddfil
½ pkt saffran (0,25 g)
½ finhackad röd chili
1 tsk honung
salt och peppar

BURGARE

1 burk röda bönor (410 g ej avrunna)
1 burk svarta bönor (410 g ej avrunna)
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
½ finhackad röd chili
1 dl ströbröd
1 ägg
salt och peppar

8 skivor Allerum Cheddar
4 hamburgerbröd
sallad
tomat
rödlök
avokado

mixade dippgrönsaker t ex
morötter, selleri, paprika och gurka

Gör så här

Rör samman såserna och smaka av med salt och peppar. Lägg alla ingredienser
till burgarna i en skål och mixa lätt med en stavmixer. Smaka av smeten
med salt och peppar. Forma till biffar och stek i en stekpanna. Lägg osten
på de varma burgarna. Grilla brödet och lägg på grönsaker, burgare och en
rejäl klick örtsås. Servera burgarna med krispiga grönsaker och dippsås.
En matig
grön burgare
fullspäckad
med smak!
En riktig

huvudratt,vegetariskt